zondag 19 maart 2017

Tegenungan waterfall in Gianyar

De Tegunungan waterval in Gianyar ten Noorden van Denpasar is geisoleerd, maar vanwege al het natuurschoon redelijk favoriet onder de toeristen.

Deze waterval in tegenstelling tot vele andere watervallen in Bali zit niet in het hoogland van Bali maar verscholen in de jungle van Bali. Hierdoor is de waterval afhankelijk van de periode en de hoeveelheid regen. Desondanks is de waterval zo'n 20 meter hoog en naast de hoogte komen de mensen ook naar de waterval gezien al het groene pracht rondom de waterval. Volgens de website TripCanvas is deze waterval 1 van de 9 mooiste watervallen van Bali.



De waterval is onderdeel van de Petanu rivier die langs de dorpjes van Kemenuh stroomt.
Om bij de waterval te komen moet je eerst 172 traptreden overwinnen langs een pracht van een groene muur die je trouwens ook kan beklommen om daarvandaan een volledig zicht te krijgen van de jungle rondom de waterval. 

Als je trouwens afdaalt van de 172 treden kom je langs een publiek bad welke gebruikt wordt door de locals. Het bad is verdeelt in een deel voor mannen en vrouwen. De water bron van dit publieke bad is helder en zeer schoon. Hier kan je ook de Beji tempel vinden voor zelf reiniging. 

De Tegenungan waterval ligt zo'n 26 km van onze villa vandaan en dat komt neer op ongeveer 50 minuten rijden (routebeschrijving). Om toegang te krijgen tot de waterval wordt er een kleine toegangsprijs van Rp 10,000 gevraagd. 



De informatie binnen deze blog zijn gevonden via de volgende websites; 
TripCanvas: Uncover Bali's 9 most spectacular waterfalls unknown to most.
TripAdvisor 
The travellinglight
Bali this week 





0 reacties:

Een reactie posten

 
Blogger Templates