zaterdag 29 juli 2017

Ubud - Monkey forest


Als er gesproken wordt over Bali dat wordt er ook al snel gesproken over het centrum van Bali, Ubud en dan met name over het heilige Monkey forest wat op een steenworp afstand van Ubud ligt. 

Monkey forest is een beschermd natuurreservaat voor zo'n 600 apen (volgens recente tellingen), of beter gezegd, langstaartige makaak apen, die in vijf verschillende groepen leven. Het bos, wat je eigenlijk een oerwoud zou moeten noemen is dicht begroeid en strekt over zo'n 27 hectaren grond. Hier vindt je naast apen ook veel flora en founa, er zijn 115 verschillende soorten planten, zoals palm, bamboe, mahonie, banyan bomen en vele andere soorten. Sommige bomen worden ook als heilig gezien omdat deze voor spirituele activiteiten gebruikt worden. Bijvoorbeeld de maagdenboom die gebruikt wordt voor de bouw van tempels en de banyanboom omdat de bladeren gebruikt worden voor crematie ceremonies. 

Monkey forest is open van 8:00 tot 18:00 uur en kost zo'n 20.000 RP voor volwassenen en 10.000 RP voor kinderen, dat komt neer op een euro per persoon.


Bij de ingang maken handelaren er uiteraard ook graag gebruik van om bananen te verkopen om de ervaring van ons toeristen een betere indruk te geven. Ik heb dit met Linda ook in India gedaan en omdat het toch wilde dieren blijven vind ik dat altijd wel een risico, maar wie weet gaan we dat nu wel weer proberen.


In Monkey forest vindt je 3 verschillende Hindoeistische tempels, waarbij de apen en het bos samen een hele mooie harmonieuze rol hebben. Dit komt doordat mens en natuur een belangrijke relatie hebben binnen het Hindoeisme.
In het zuidwesten van het park ligt de tempel Pura Dalem Agung, waarvan gezegd wordt dat deze het meest interesant is omdat deze niet in een Indiana Jones film zou misstaan. In het Noordwesten ligt de Pura Beji en in het Noordoosten de Pura Prajapati tempel. De tempels werden al in de 14de eeuw gebouwd en worden nog steeds door de locale bevolking gebruikt. 

Ubud Monkey forest is ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden van onze villa in Seminyak (routebeschrijving)

De informatie binnen deze blog heb ik gevonden via de volgende websites:
www.rondreis.nl
traveldigg.com

0 reacties:

Een reactie posten

 
Blogger Templates