donderdag 20 april 2017

Sanur Market

Deze keer een blog over Sanur en de verschillende markten die daar te vinden zijn.

Als je in het buitenland bent kan een bezoek aan een lokale markt natuurlijk niet ontbreken voor het zien van lokale producten tot de souvenirs welke ze op Bali te bieden hebben.

Vanaf onze villa liggen de markten van Sanur alle zo'n beetje op 30 minuten afstand met de auto.

In Sanur zijn de volgende markten te vinden:
  1. Zondag markt
  2. Strand markt
  3. Traditionele (avond) markt

De zondag markt (Sunday Market)

Op zondag van 10:00 tot 16:00 uur is de zondag markt op het strand in het noorden van Sanur. De markt is 1 van de laatste markten op Bali waar je kooplieden kunt vinden die lokale kunst en producten aanbieden. 
De markt ligt mooi gelegen bij de Sand Beach Club en restaurant. 
De kraampjes op de markt bieden een grote keuze aan diverse etenswaar, qua brood, cake, vegetarische maaltijden, noten, maar ook kleding voor volwassenen en kinderen, sieraden, zwemkleding, speelgoed, cadeautjes en diverse andere zaken. Doordat de Sanur Sunday Market bij het strand ligt en het mogelijk is om activiteiten met de kids te doen zoals schminken van gezichten, pottenbakken en andere creatieve lokale ambachten wordt deze markt gezien als een leuke trip voor het gehele gezin.
Locatie: Sand Bar & Restaurant, Jalan Danau Tamblingan, Sanur



De strand markt (Sindhu Beach Art Market)

De strand markt ligt net boven de zondag markt en kan dagelijks gevonden worden van 9:00 tot 22:00 uur  bij het Jalan Segara Ay Beach pad. De markt loopt van de Namesake street of Jalan Pantai Sindhu voor 400m verder richting het zuiden.
Deze markt is minder druk en kleiner dan andere markten op Bali, maar ook hier kan je een grote verscheidenheid vinden aan kleding, sarongs, sieraden, houtsnijwerk en andere handarbeid. Zo kan je er ook een kapper en een kleermaker vinden.
Ook is er langs deze markt een grote variatie te vinden van kleine kunst en souvenier winkeltjes.
Locatie: Jalan Pantai Sindhu, Sanur   

De Traditionele markt (Pasar Tradisional Desa Sanur)

Deze markt is door een renovatie een moderne markt geworden waarbij ze de traditionele handels sfeer hebben weten te behouden. Voor het verkrijgen van de beste deal moet er dan ook goed onderhandeld woren.
De markt is DE markt voor de verse spullen in Sanur en wordt dus ook bezocht door de Balinese voor een diversiteit aan dagelijkse benodigdheden welke aangeboden worden door zo'n 150 kraampjes waar je vegetarisch, maar ook vis, vlees en andere producten kan vinden. De grootste drukte rondom de verse kraampjes is al vroeg en wordt rustig na 8:00 uur. Uiteraard, naast de verse producten, wat zou een markt zijn als je er geen souveniers, kleding of andere zaken kan vinden, dus zo ook bij deze markt in een rij van winkels langs deze markt.
Deze markt is open van 7:00 tot 23:00 uur, waarbij de markt in de late middag tot in de avond overgaat in een avond (night) markt, door de locals Sindu Night Market genoemd. Rond 18:00 uur gaat de keuken open en wordt het een perfecte plek om de kookkunsten te observeren en van deze Balinese kookkunst te gemoetem. Deze chefs, die hun kunsten laten zien kunnen gevonden worden rondom de rij met marktkraampjes.
De lekkernijen zijn zeer divers, van lam sate, bakso gehaktballen soep tot nasi goreng met rijst. Ook de prijs  hiervoor is zeer betaalbaar, voor zo'n 20,000 IDR (EUR 1,40) kan je al 10 sate stokjes kopen met rijst, dus dat gaat genieten worden.
Locatie: Jalan Danau Tamblingan, Sanur, Bali. 

0 reacties:

Een reactie posten

 
Blogger Templates