zondag 6 augustus 2017

Taman Kupu Kupu

Nikki zit vanavond naast me en zegt;"He pap, wat is dat?" Waarbij ze wijst naar de foto met de twee vlinders in de blog van "de pracht van Bali". Zeg ik; "Nou, dat is het vlinderpark op Bali en ligt op zo'n 50 minuten rijden vanaf onze villa". Nikki;"Oh, dat valt wel mee..."

Wie weet gaan we ook nog op bezoek bij Taman Kupu-Kupu op Bali, oftewel het Butterfly (vlinder) Park op Bali in het stadje Wanasari. Het park is geopend in 1993 en strekt zich uit over zo'n 3000 vierkante meter waarmee het park claimt het grootste vlinderpark van Azie te zijn. 

Op basis van de recenties die ik gelezen heb wordt dit door de bezoekers gezien als een kleinschalig park. Hoe dan ook, je kan er honderden vlinders zien van de 15 soorten vlinders die zich gesettled hebben op Bali waardoor het toch een mooie indruk zou kunnen geven.



Troides Helena
Zo kan je een aantal hele mooie beschermde vlinders zien. Bijvoorbeeld de Troides Helena, een geel met zwarte vlinder die zo'n 13 tot 17 cm groot kan worden en de mooie Papilio Peranthus, die iets kleiner is en zo'n 7 tot 9 cm kan worden.
Maar laten we vooral de Ornithoptera paradisea, een vlinder met hele sierlijke vormen, niet vergeten. Deze vlinder wordt zo'n 14 tot 19 cm groot waarbij het mannetje de mooie groene kleur en vorm heeft en het vrouwtje een stuk groter kan worden en donker bruin van kleur is. 
Papilio Peranthus
Ornithoptera paradisea


















Om een goed beeld te krijgen van de vliegende vlinders is de beste tijd voor een bezoek aan het park rond 10:00 op het moment dat de vlinders het meest actief zijn.


Het park is open van 8:00 tot 17:00 uur

Entree kosten voor Indonesische begrippen zijn redelijk hoog:
Volwassenen: 100.000 IDR (~6,50 EUR)
Kinderen: 50.000 IDR (~3,25 EUR)

Hieronder staan de websites welke ik gebruikt heb voor de informatie binnen deze blog:

Bali Indonesia
Wikipedia

Routebeschrijving

0 reacties:

Een reactie posten

 
Blogger Templates