vrijdag 25 augustus 2017

Bali Life Foundation bezoek door de bende van 11

Het is even stil geweest vanuit Bali omdat we alle mega bijzondere ervaringen aan het verwerken waren.

Gisteren zijn we weer een bijzondere ervaring rijker geworden en die heeft alles te maken met de Bali Life foundation. De Bali Life foundation is een stichting die hoop brengt en ervoor zorgt dat kinderen een goede basis krijgen door scholing en moeders op een positieve manier gestimuleerd worden om hier onderdeel van te zijn en zo niet op de straat terecht komen.


Doordat Linda in een land dat we bezoeken altijd graag een bezoek wilt brengen aan een lokale peuterspeelzaal kwamen we via via in contact met deze mooie foundation. Een foundation die dan wel geen peuterspeelzaal is, maar wel een heel mooi doel vervuld. 

Voor onze vlucht vanuit Nederland hebben we dit doel met een aantal mensen gedeelt en hier is positief op gereageerd doormiddel van meerdere donatie in de vorm van kleine cadeautjes. Denk hierbij aan tekenspulletjes, ballonnen, haarspeltjes, elestiekjes, vliegers, maar ook zaadjes om groente te planten.

Bij onze aankomst bij de Balilife foundation werden we super hartelijk ontvangen door de medewerkers, maar vooral de kinderen. Een van de kids sprong zelfs in de armen van Danny. Wat een hartelijkheid.

Doordat het eergisteren een ceremoniële dag was voor de viering van Pegarwesi (viering welke elke 210de dag volgens de Balinese calendar plaatsvindt) waren er nu minder kinderen dan de 30 die ze normaal hebben.



Na het ontvangst door Nelly, werd ons de kracht van de Bali foundation getoond. De kracht zit in de samenwerking met de gemeenschap doordat de moeders positief werk kunnen doen doormiddel van het recyclen, denk huerbij aan bijvoorbeeld flessen en tijdschriften. Van de flessen maken de moeders vazen of bekers en van de oude tijdschriften, tasjes. Verder hebben ze nog een naaiattelier waar ze naast de vele verschillende op hand gemaakte poppen, tasjes of vlaggetjes maken. 



Dit alles heeft een positief doel en dat is de educatie van de kinderen.
De kinderen krijgen hier les (taal, geo, geschiedenis, etc) wat ze anders niet zouden krijgen omdat ze daar simpelweg de middelen niet voor zouden hebben. 
We hebben even een kijkje kunnen nemen in de Aardrijkskunde en de Engelse les. 


Daarna hebben we de cadeautjes uitgedeeld en gevraagd of de kinderen de les mochten onderbreken om samen met ons vande ballonnen te genieten. Dat was geen probleem, wat zeg ik? Als ik goed naar de waardering van de kids geluisterd heb, dan werd dat enorm gewaardeerd. De hele bende van 11 blies ballonnen op en die werden uitgedeeld, wat een FUN! De kids gingen uit hun dak!!
Rennen, lachen, spelen, wat een enorm groot cadeau om dit te mogen en kunnen doen samen met de hele bende van 11.












Vervolgens, terwijl de Bali foundation kids met de ballonnen bleven spelen, is de bende van 11 naar de handgemaakte poppen gaan kijken. Handgemaakte poppen die zo mooi zijn om het doel dat ze dienen en door de aankoop een enorme steun bieden aan de Balinese kinderen en vrouwen die hiermee geholpen worden.

Ook dit is weer een bezoek dat een bijzondere plek gekregen heeft bij de bende van 11. 

Iedereen die gedoneerd heeft voor de foundation enorm bedankt!!

Mega grote knuffel van de bende van 11 en de Bali foundation.


I

0 reacties:

Een reactie posten

 
Blogger Templates